Seilkurs

Seilkurs


Vi har 100% fornøyd garanti!


Vi har kurs for nybegynnere og viderekomne.

Med utgangspunkt i Melsomvik i Vestfold seiler vi i Tønsberg Skjærgården, i Oslofjorden, nedover Svenskekysten og Sørlandet avhengig av vær og vind.

Ved seiling vil du oppleve sjøen fra en annen side. Du kommer nærmere elementene og er avhengig av at du vet hva du holder på med for å bidra som mannskap eller være skipper. Trygghet, sikkerhet og trivsel vil alltid være sentralt i våre kurs.

Mannskapskurs – for nybegynnere 16 timer

Forkunnskap: Ingen.
Kursinnhold: Grunnleggende seilteori, enkel navigasjon, sjøvett, vikepliktsegler, sikkerhet, utkikk, rortjeneste, MOB, fortøyning og sjømannskap.
Mål: Å kunne delta aktivt som mannskap på de fleste seilbåter.
Pris: 2 990,-

5 dagers ICC dayskipper/vaktleder – for viderekomne

Forkunnskap: Mannskapskurs eller tilsvarende erfaring, båtførerprøven*.
Kursinnhold: Seilteori, navigasjon, nattseilas, manøvrering i havn, oppankring, MOB, sjøveisreglene, vakttjenesten, ansvar og skipperrollen.
Mål: Å kunne ta ansvar, vise lederskap og styre båten trygt i løpet av en hel seilas.

* Bestått båtførerprøve er ett krav for å få godkjent ICC Day Skipper. Dersom deltager ikke innehar dette vil de få tilbud om å ta båtførerprøven etter endt kurs for å kunne ta ICC Day Skipper eksamen.

5 dagers Kompetent Mannskap for nybegynnere

Om du er helt ny til seiling eller allerede har en del erfaring kan våre “kompetent mannskap” for nybegynnere være løsningen. Kurset inneholder pensumet til vårt 2 dagers nybegynner kurs, samt mye mye mer, og for de som er ambisiøse og tar ting raskt vil komme opp til nivået til de som tar ICC skipperkurset. Kurset holdes sammen med de som tar ICC skipperkurset og det vil derfor være mulig å ta dette som ett kombikurs hvor man får begge deler.

Båtene

Kurset holdes i en First 40.7 seilbåt på 40 fot eller tilsvarende egnet båt. Båtene vi bruker er romslige med 3 lugarer, kjøkken og salong. På Kompetent Mannskap og ICC Day Skipper kursene bor deltakere og instruktør bor ombord i båten, ta derfor med sovepose/teppepose. Det er begrenset plass til eget utstyr, så pakk praktisk og ta med varme klær. Det er redningsvester og til alle ombord. Seildresser kan leies. Måltidene nyter vi stort sett ombord. Kostnadene til mat ombord og havneleie deles på alle deltagerne og gjøres opp ved endt tur.

Instruktørene

Våre instruktører har lang erfaring i å holde seilkurs, er aktive seilere og underviser også båtførerprøven. Vi legger vekt på å få med oss alle og deler villig av vår erfaring og legger opp kurset på en pedagogisk måte som er tilpasset hver enkelt.

Kursarrangør: Carl Roar Aamli i SailOn Båtskole i samarbeid med Vestfold Maritim

Sted: Magasinveien 3, 3159 Melsomvik – med mindre annet er avtalt

Kommende kurs

Vi har nå kr 500,- vårrabatt på alle seilkurs i april 2018

For kursdatoer og påmelding trykk her

 

Seilturer og regattapakker:

Ta kontakt for spesielt tilrettelagt seilturer og regattapakker og åpen båt til Færderseilasen, Skagen Race, og Hollænderseilasen ved å klikke her.

 

Målgruppe

Kursene våre egner seg for alle som ønsker å lære mer om seiling uavhengig av nivå og forkunnskap. Vi tilpasser kurset deg og ditt nivå slik at du lærer mest mulig på best mulig måte. For noen med litt erfaring betyr det at man kan gå helt til dayskippernivå i løpet av kurset.

Aldersgrense for kursene er 16 år, eller 14 i følge med voksen.

Kursmateriell

Vi bruker mannskapsboken eller dayskipperboken til RYA. Denne kan kjøpes hos oss, eller i din lokale bokhandel.

Eksamen/Sertifisering

Det er ett tilbud til dem som har eller tar båtførerprøven etter endt skipperkurs å ta ICC eksamen.

 

KONTAKT

Vestfold Maritim AS

Har vært en aktør i båtbransjen siden 2002 og er autorisert Yamaha, Finnmaster, Grand og SeaDoo forhandler. I butikken har vi en stor utstilling med båter,  vannscootere og tilbehør. Vi tilbyr også utleie av festlokale og maritime kurs i flotte lokaler i vakre Melsomvik.

Åpningstider

Mandag-Fredag: 10-16

Torsdag 10 – 18

Lørdag 10-14

Kaffen er alltid varm!

 

Adresser

Butikk / verksted

Bekkeveien 200 3173, Vear

Event / Maritime kurs

Magasinveien 3, 3159 Melsomvik