Båtførerprøven Vestfold

Vi har 100% fornøyd garanti!


Hos mange er båtførerprøven bare ett hinder på veien til opplevelser på sjøen. Vestfold Maritim i samarbeid med SailOn tenker annerledes, vi ønsker at kurset skal være en maritim opplevelse i seg selv.

Vi er første valget for deg som ønsker kvalitet i undervisning, individuell tilrettelegging og oppfølging – derfor har vi en svært høy bestått rate på våre kurs.

Ta båtførerprøven på 1 eller 2 dager

Du kan velge mellom vårt 2 dagers kurs som er beregnet for alle og dekker hele pensum. I tillegg får du får mer individuell oppfølging, de gode historiene, og tilrettelagte oppgaver.

Eller vårt 1 dags intensivkurs som er beregnet for deg som allerede har en del erfaring og er villig til å bruke tid på å forberede deg til kursdagen ved å følge vår lese plan som du får tilsendt. Kurset dekker alt som er viktig og vanskelig, med spesiell fokus på navigasjon.

We also offer the Boat Driver’s course in english!

Våre lokaler

Vi holder kurs i våre lyse og hyggelige lokaler i nydelige omgivelser ved sjøen i Melsomvik. Kort vei fra både Tønsberg og Sandefjord, sentralt i Vestfold. Ca 15 min. fra Tønsberg og Sandefjord, 8 minutter fra E18. Man kan ankomme til oss med båt.

Kursarrangør: Vestfold Maritim i samarbeid med Carl Roar Aamli i SailOn AS

Sted: Vestfold Maritim, Magasinveien 3, 3159 Melsomvik

Pris: Kr 1 490,-

Det blir servert gratis kaffe, te, kjeks og frukt på kurset. Det er lurt å ta med egen matpakke til lunsj.

Kommende kurs

Vi kjører nå kampanje på alle våre båtførerprøven kurs til 1 490,- kr

Vi har også egen studentkampanje på alle våre kurs til  1 290,- kr

Kursdatoer sesongen 2020:
15 juni – Eksamensforberedende kurs
22 juni – Eksamensforberedende kurs
29 juni – Eksamensforberedende kurs

Undervisning 1 dags intensivkurs
Kl 09-18 inklusive eksamen –  vi gjør oppmerksom på at vi av kan gå over tiden som er satt opp. Det er mulig å utsette eksamen og avtale ett senere tidspunkt som passer om man ønsker mer tid til å forberede seg.

Ta kontakt dersom dere er flere som ønsker å melde dere på for grupperabatt. Dersom du ikke finner en dato som passer for deg, eller ønsker ett skreddersydd kurs gjør vi det vi kan for å finne en god løsning for deg. Ta kontakt via vårt kontaktskjema eller ring kursansvarlig.

Vi tar forbehold om mulige endringer i våre kursdatoer og tider.

Båtførerprøven som Nettkurs

30-dagers fornøydgaranti på vårt nettkurs, eller pengene tilbake.

I lys av utfordringene rundt korona har vi nå laget en komplett alt-i-ett nettkurs og dekker hele pensumet til båtførerprøven- Nettkurset kan du starte når du vil, ta hvor du vil og i det tempoet som passer deg. Kurset er profesjonelt lagt opp, med 10 kapitler, del-moduler, spørsmål og oppgaver.

Når du har tatt vårt nettkurs er du klar for eksamen til båtførerprøven.

Pris kr 990,- 

Båtførerprøven nettkurs her

Målgruppe

Alle som fyller 14 innen eksamen siste dagen er velkomne på kurset.

Vi har deltagere i alle aldersgrupper fra 14 og oppover, jevnt fordelt på begge kjønn. Alle er velkomen!

Kursmateriell

Alt deltageren trenger til kurset av kart, passer & linjal er får du låne hos oss.

Vi anbefaler på det sterkeste å bruke boken “Båtførerprøven i teori og praksis” til 400,- Kursboken kjøper du hos oss når du melder deg på eller på selve kurset.

Kart, navigasjons-passer & kurslinjal får dere låne hos oss, men dersom dere ønsker å ta dette med hjem i løpet av kurset, må dere kjøpe det. Si gjerne ifra når du bestiller så blir dette lagt til faktura. Navigasjons-sett med passer & linjal 300,- , Skolekart 50,-

Eksamen/Sertifisering

Eksamen holdes hos Vestfold Maritim, etter endt kurs. Eksamen består av 50 spørsmål, i fire emner Navigasjon, Lover og Regler, Sjømannskap og Sepesielt Viktige Emner. For å bestå må man ha minst 40 riktige, samt ikke mer enn 2 feil på Spesielt Viktige Emner i henhold til Sjøfartdirektoratets pensum. Se Norskt Test sin side for mer informasjon og link til pensum http://www.norsktest.no/bfp/start-eksamen.

Båtførerbevis utstedes etter bestått prøve til personer over 16 år. Allikevel kan prøven tas fra man er 14 år, men mottar ikke beviset før fylte 16 år.

Betaling til Norsk Test for eksamen og båtførerbeviset på kr 744,- kommer i tillegg til kursprisen. Du er selv ansvarlig for å registrere deg for eksamen i forkant av kurset, det gjør du på http://båtførerregisteret.no

KONTAKT

På våre kurs fokuserer vi på det som er viktig for sikkerhet, miljø og trivsel på sjøen, samt forstå det grunnleggende i pensum og samtidig bestå eksamen på en god måte. Vi har høstet svært gode erfaringer og tilbakemeldinger på disse kursene.

Vi kan skreddersy kurs etter behov. Ta kontakt dersom det er ønskelig med kurs for en større gruppe, organsisasjon eller bedrift. Vi har lang erfaring med å skreddersy maritime kurs etter ønsker både for private, det offentlige og bedrifter.

Vår garanti – 100% fornøyd eller pengene tilbake

Vi har lang erfaring med å undervise til Båtførerprøven. Det betyr at vi gjør vårt ytterste for at våre kunder skal være helt fornøyd med våre kurset og bestå eksamen. Vår er erfaring er at det vil dessverre er noen som allikevel ikke består prøven første gang. Alle som tar kurs hos oss vil få tilbud om å være med på neste kurs uten omkostninger, eller i noen tilfeller ekstra undervisning i de fagene man sliter med dersom man må ta prøven på nytt. Det eneste du må betale selv er kontinueringsgebyret til Norsk Test på kr 392,-. Dersom du fortsatt ikke er fornøyd med kurset og/ eller oppfølgingen vi gir får du pengene tilbake.

Vi gjennomfører kurs så langt det er praktisk mulig, og så lenge det er minst 10 påmeldte deltagere.

Om selve kurset

Båtførerkurset et teoretisk kurs i grunnleggende sjømannskap, navigasjon, sjøveisregler og sikkerhet til sjøs som leder til båtførerprøven. Etter 1.mai 2010 ble båtførerprøven obligatorisk for alle som er født etter 1.januar 1980 og ønsker å føre båt over 8 meter og eller med motor større enn 25hk. Det er også store fordeler ved å ha båtførerprøven for de som ikke faller innenfor denne gruppen, bl.a. får man lavere forsikringspremie, man minsker risikoen forulykker og øker gleden av å være på sjøen.

Kurset holdes i godt egnede lokaler i et maritimt miljø. Kurset er på 8 eller 16 klokketimer, med prøven den siste kursdagen. Kurset holdes av dyktige instruktører som villig deler av sin erfaring. I undervisningen bruker vil lysbilder, tar tid til å forklare og bruker oppgaver slik at vi får alle med oss. Etter å ha deltatt aktivt i kurset bør alle klare å bestå prøven.

Vi gjør oppmerksom på at 1 dags kurset er best egnet for de som allerede har en del erfaring, og har tatt seg tid tid til å forberede seg til kurset. Vi bruker boken «Båtførerprøven i teori og praksis» og på en dags kurset er det deler av pensum vi ikke dekker da vi forvernter at man har lest seg opp i forkant ved å følge vår leseplan.

Beliggenhet

Bekkeveien 200
3173 Vear

Telefon

+47 95 88 10 00

E-mail

info@vestfoldmaritim.no

Åpningstider

Mandag – fredag: 10 – 16
Lørdag: 10 – 14

Send en melding