Seilkurs

We offer the boating licence course’s in English. We aim to run 2 courses in the spring, and 1 in the autumn. The boat driving licence will give you the right drive a boat up 15 meters in Norway.

Mestring og seilglede

Seiling gir deg en unik opplevelse til å oppleve naturen, føle elementene og være tilstede i nuet og kjenne på mestring. Uansett om du er nybegynner eller viderekommen er du velkommen på seilkurs.

100% eller pengene tilbake

Alle våre kurs har fornøydgaranti. Vi har som mål å levere kurs av høy kvalitet, hvor alle er fornøyd.

Introduksjon til seiling – 15 timers seilkurs for nybegynnere. – 2.990,-

Dette seilkurset er ett hovedsakelig for deg som er helt ny til seiling. Det er delt opp i 50% sjømannskap, sikkerhet og manøvrering av båt, og 50% seiling. Kurset vil derfor passe alle, også de som egentlig ikke er så interessert i seiling, men som ønsker å lære å kjøre båt.

Meld deg på kurs her:

Kompetent Mannskap og ICC Day Skipper seilkurs med overnatting. – 3.290.-

Dette seilkurset har to løp: ett for nybegynnere eller de med litt erfaring som ønsker å bli kompetent mannskap, og ett for viderekomne som ønsker å bli Day Skipper, samt vurderer eller ønsker å ta ICC praktisk utsjekk. Kurset er normalt 5 dager, men blir tilpasset for å passe inn i skoleferier og langhelger.

Meld deg på kurs her:

Havseilingskurs til Skagen – 4.490,-

Våres havseilingskurs er i utgangspunktet lagt opp til deg som allerede har litt erfaring som ønsker å få erfaring å langseilas på åpent hav, og navigering utenfor kysten. Dette gjør vi i kombinasjon med kos og hygge i de havnene vi kommer til. Kurset bygger fint på våres Intro kurs, mannskaps kurs, og ICC Day skipper kurs, og er med å bygge nødvendig erfaring. Kurset kan fint kombineres med å ta ICC eksamen etter kurset om du er klar for dette.

ICC eksamen – 2990,-

Vi kan tilby ICC praktisk utsjekk som en del av en kurspakke, eller til deg som privatist i en av våres båter, eller din egen båt. Dersom du tar ICC som en del av en av våre seilkurs får du 500 kr rabatt på ICC eksamen.

Våre seilkurs

Ved seiling vil du oppleve sjøen fra en annen side. Du kommer nærmere elementene og er avhengig av at du vet hva du holder på med for å bidra som mannskap. Trivselen øker når man aktivt deltar i seiling som å stå ved roret, trimme seilene eller følge med i kartet.

Trygghet, sikkerhet og trivsel vil alltid være viktig når man er på sjøen, og er derfor en sentral del i alle våre seilkurs.

Introduksjon til seiling – 2 dagers seilkurs for nybegynnere

Det skal være lett å komme igang med seiling. Det er en utrolig fin aktivitet, og vi hjelper deg i gang og viser deg veien videre så du kan utvikle seilingen din videre.

Varighet: Kurset går over 16 timer. I helgene går det over 2 dager fra kl.10-18 begge dager. I ukedagene går det fra kl 17-21 over 4 dager.

Kursinnhold: Grunnleggende seilteori, enkel navigasjon, sjøvett, vikepliktsregler, sikkerhet, utkikk, rortjeneste, MOB, fortøyning og sjømannskap

Mål: Å kunne delta aktivt som mannskap på de fleste seilbåter, samt lære seg grunnleggende sjømannskap og båthåndtering, delta posstivit på de fleste seilbåter

Forkunnskap: Ingen

Bok: Vi anbefaler Kompetent Mannskap fra Exlibris Skipperens Håndbøker og kan bestilles hos oss når du melder deg på kurs.

Mat og drikke: Ta med matpakke og drikke til lunsj. Kaffe og noe å bite i har vi i båten.

Nybegynnerkurset kan inngå i en større pakke med Båtførerprøven og ICC Day Skipper kurs,  ICC praktisk utsjekk (eksamen). Her har du mulighet til å gå fra ingen erfaring til ICC skipper på kort tid.

ICC Day Skipper kurs – 5 dagers seilkurs for viderekomne

Kanskje har du allerede seilt litt og har lyst til å komme deg videre, du ønsker å være skipper på egen båt eller ta mer ansvar for å komme deg videre i din seilkunnskap, få nyttig erfaring og trygg håndtering av båt.

Varighet: Kurset går over 4-5 dager, eller en ekstra lang helg – ICC eksamen tilbys siste kursdag.

Kursinnhold: ICC pensum som grunnleggende seilteori, navigasjon, nattseilas, godt sjømannskap, vikepliktsregler, sikkerhet, utkikk, rortjeneste, MOB, fortøyning og planlegging.

Forkunnskap: Teori kunnskap opp til båtførerprøven nivå, samt tidligere erfaring med seiling opp til minst mannskapskurs nivå.

Bok: Day Skipper fra Exlibris Skipperens Håndbøker – kan bestilles hos oss når du melder deg på kurs.

Mål: Å kunne delta aktivt som mannskap på de fleste seilbåter, ta ansvar for vakter, samt være skipper på egen båt eller utleiebåt. Forbereder deltager til ICC eksamen.

Mat og drikke: Vi kjøper inn samlet, og spleiser på mat og drikke, samt havneavgifter. Spiser vi i land betaler alle for seg. Det er maks 1000 kr i tillegg. Tidligere erfaringer tilsier ca. 6-700 kr.

Vi legger opp til ICC eksamen, også kaldt ICC praktisk utsjekk etter alle våre ICC skipperkurs eller kombikurs, eventuelt siste kursdag. Si ifra dersom du ønsker å melde deg på til dette når du melder deg på kurset.

ICC skipperkurs kan inngå i en større pakke med Båtførerprøven,  ICC praktisk utsjekk (eksamen).

Kompetent Mannskap – 5 dagers seilkurs for nybegynnere

Om du er helt ny til seiling eller allerede har en del erfaring kan våre “kompetent mannskap” for nybegynnere være løsningen. Kurset inneholder pensumet til vårt 2 dagers nybegynner kurs, samt mye mye mer, og for de som er ambisiøse og tar ting raskt vil komme opp til nivået til de som tar ICC skipperkurset. Kurset holdes sammen med de som tar ICC skipperkurset, det vil derfor være mulig å ta dette som ett kombikurs hvor man får begge deler.

GKSS deal:

Alle som tar seilkurs hos oss blir invitert til å være med som mannskap på våre tirsdagsregattaer i Gåsøkalven Seilselskab, hvor du får oppfølging og opplæring. Målet er at du i løpet av sesongen blir ett fullverdig mannskap på en av seilbåtene i klubben. Det eneste vi ber om er at du blir medlem i klubben, kanskje hjelper litt til og bidrar noe økonomisk, og bidrar til at det blir en trivelig båt å seile på.

Båten og utstyr:

Våre seilkurs holdes i en First 40.7 seilbåt på 40 fot eller tilsvarende (båt fra 35-40 fot). Båtene er romslig med 3 lugarer, kjøkken og salong. Vi har redningsvester til alle ombord. Det er lurt å ha gode vinn og vanntette klær, og godt fottøy som joggesko og/eller gummistøvler for seiling. Seiljakke og bukse kan leies hos oss.

Instruktør:

Våre instruktører har lang erfaring i å holde seilkurs, er aktive seilere og underviser også båtførerprøven. Vi legger vekt på å få med oss alle og deler villig av vår erfaring og legger opp kurset på en pedagogisk måte som gjør at vi får all med oss.

Vilkår:

All påmelding er bindende, men dersom du har problemer med å delta si ifra så tidlig som mulig så vil vi prøve å finne en og løsning. Det gjøres forbehold om små endringer. Dersom du har flere spørsmål som du ikke får svar på her er det bare å ta kontakt.

Kurspakke

Nybegynnerkurset, samt andre seilkurs kan inngå i en større kurspakke med båtførerprøven, skipper-/ICC kurs for viderekomne og ICC praktisk utsjekk. Ta kontakt for mer informasjon. Når man bestiller alt i en pakke vil man få 500 kr i rabatt på hver del i pakken.

Beliggenhet

Bekkeveien 200
3173 Vear

Telefon

+47 95 88 10 00

E-mail

info@vestfoldmaritim.no

Åpningstider

Mandag – fredag: 10 – 16
Lørdag: 10 – 14

Send en melding